HZ akupunktur

 Forside
Akupunktur
Hvem er vi
Hvad kan vi behandle
Behandlings form
HZ akupunktur
Sygehistorie
Tilskud
Kontakt
Vores erfaring
 
Vi er meget erfarende i traditionel akupunktur. Men alligevel har vi tit udfordring, bl. a. der skal flere gange behandlinger til før effekten er bygget op og bliver mærkbar, hvilket kan belaste patienten både økonomisk og tidsmæssigt. Nogle gang kan man risikere at få tilbagefald når man stoppe med behandling og andre gange er der slet ikke noget effekt hos den ene, hvorimod der er god effekt hos den anden. Der er også nogle sygdomme som traditionel akupunktur ikke hælper.
 
HZ akupunktur har givet os et god redskab. Den har løftet behnadlingskvalitet betydeligt og i langt de fleste tilfælde giver den en hurtigere og mere sikker effekt i forhold til traditionel akupunktur. Derudover har HZ akupunktur også udvidet behandlingens horisont og kan noget som tradituionel akupunktur ikke kan.
 
 
Hvad er HZ akupunktur
 
HZ akupunktur er en gammel lægekunst som er blevet yderligere opdateret og udviklet af professor H. Zhang for over 30 år siden og kaldt efter hans navn. HZ akupunktur er blevet anvendt i stigende omfang i Kina i gennem de sidste år tier, idet effekten er overbevisende. Den startede som græsrodsbevæggelse, men er så revolutionerende at den har i løbet af kort tid indtaget plads på universitetsuddannelse for traditionel kinesisk medicin og er ved at overhale mainstream, nemlig traditionel akupunktur.
                                                     
 
HZ akupunktur arbejder ikke blot på kroppens balancer og meridianer, som er fundamentet for traditionel kinesisk medicin. Den arbejder også med led, sene, nerveforsyning og kroppens biomekanisme som vestlig medicin beskæftiger sig med.
 
Via HZ akupunktur, kan man hurtigere genskabe YINYANG balance og energiflow i meridianerne. Desuden kan man løsne arvæv og genetablere normale anatomiske forhold og biomekanisk funktion.
 
HZ akupunktur er en non-invasiv metod, meget blide og næsten smertefrit. Der er ingen risiko hvis beh foretages via erfarerende hændene. Effekten er overraskende rigtigt godt og kan sammenlignes med operation i de relevante sygdomme f.eks. krusk finger, diskosprolaps, osv. I mange tilfælder er effekt enda bedre eller simpelthed enestående pga de speciale egenskab af HZ akupunktur. 
 
Det er ikke så sjældent at vi oplever at folk kommer til os efter et langt og kompliceret sygdomsforløb og de står på bar bund,  hvor sygehuset  ikke længere kan stille noget op og de har prøvet alt mulig alternativ beh, bl. a traditionel akupunktur uden effekt. Med HZ akupunktur har vi kunnet vende billedet om og hjælpe patienten tilbage til et normalt tilværelse.
 
Kort sagt, er HZ akupunktur en revolutionerende behandlingsmetode, der combinerer de bedste fra traditionel kinesisk medicin og vestlig medicin og hermed behandler sygdom ved roden og giver langt hurtigere , bedre og mere stabil effekt.
 
 
Hvem laver HZ akupunktur
 
HZ akupunktur kan kun udføres af speciel uddannet læge, der både behersker  kinesisk medicin og vestlig medicin, og samtidig har dyb indsigt i kropsanatomi, bl,a. blodforsyning, nervebane, biomekanisk funktion og smerte makanisma.
 
Indtil videre er vi de eneste i landet der er kvalificeret til at udføre HZ akupunktur.
                                           
 
Hvilken sygdom kan HZ akupunktur behandler?
 
Lang de flest smerter og dysfunktioner i bevægeapparatet kan behandles med HZ akupunktur. Desuden har en del andre sygdom, symptomer og indre organers dysfunktion også god effekt af behandlingen. Men der er også sygdomme som bestemt ikke egner sig til HZ akupunktur.
 
Lægen vil, via konkret undersøgelse, afgøre om der er klar indikation for HZ akupunktur.
 
 
Er der fordel ved HZ akupunktur, frem for traditionel akupunktur?
 
Der er visse sygdomme som egner sig både til HZ akupunktur og almindelig akupunktur. I lang det flest tilfælde giver HZ akupunktur en hurtigere og mere sikker effekt. Behandlingen er minder tidskrævende, da enkelt behandling er kortere og problemet som regel kan løses på få gange. 
 
Det er dog i nogle tilfælde nødvendigt at behandle med almen akupunktur, før eller efter HZ akupunktur for at behandle sygdommen til bunds og opnå maximal effekt.
 
 
Hvordan forgår HZ akupunktur:

Ved konsultation bliver du undersøgt grundigt og man vælger typisk 1-5 punkter.  Lægen sætter en speciel fremstillet nål i det enkelt punkt i nogle sekunder op til et par minuter og arbejder med nålen, således at man direkte stimulerer punktet og medianer, og i sammen fase også løsner arvæv og skrumpning. Derefter går man videre til det næste punkt.
 
I nogle tilfælge, special hvis punkt ligger dybt eller du er meget nervøs, kan lægen vælge at give dig en lille smule lokal bedøvelse for at du kan slappe af og behandlingen er smertefri. Hvis indikation er tilsted, kan lægen efter aftale med dig evt. foretage blokade i slutning af behandlingen.
 
Der kan forekomme smerte de første 1-3 dage efter behandlingen. Du må gerne tage Panodil eller Ibubrufen til forebyggelse af smerte. Blålig misfarvning og beskeden hævelse kan også være til sted de først dage efter behandlingen. Disse vil dog aftager sig efterhånden og er ganske ufarligt.
 
En del patient kan straks mærker bedring lige efter behandlingen og for andres vedkommende går der nogle dage inden man mærker effekt.